Nu de carnaval dichterbij komt, wordt ook het besef steeds groter dat het dit jaar echt allemaal anders is.

Dit jaar geen bouwersbal, gezellig in café alvast de carnaval aftrappen. Soms blijf je te lang hangen en daar heb je dan eigenlijk heel de carnaval last van, maar ach wat kan je gebeuren tijdens carnaval.

De vrijdagmiddag, kindercarnaval, lekker met de jeugd van ‘t kraaienist hossen. Leuk om te zien hoe de kinderen genieten van een feest waar iedereen welkom is. Nadat het kindercarnaval is afgesloten even tijd voor een hapje om daarna de carnavalsmis bij te wonen. Ieder jaar weer genieten van een veelte lang praatje van de voorzitter, con dios met de muzikale ondersteuning van blaaskapel de koenkelpot.

En dan de vrijdagavond. Het eerste echte carnavalsfeest barst dan los. Het café loopt langzaam vol, steeds meer bekende koppen en uiteindelijk sta je hutje mutje in elkaars oor te blèren en pils te drinken. Poh wat ga ik dat missen. Na te veel bier, krijg je honger en loop je om een versnapering int cafetaria of om een broodje döner. Daar tref je nog meer bekende koppen, die toe zijn aan wat eten zodat ze de laatste uurtjes ook nog vol kunnen maken.

BAM! Dan hoor ineens je wekker of zijn het de sirenes van de politiewagen? Die pliesies zijn weer veelte vroeg uit bed gestapt om ‘t kraaienist wakker te maken. De laatste uurtjes van gisterenavond zijn wat vaag. Je kijkt op de klok en je ziet dat het nog maar een paar uur duurt voordat je richting kerkplein loopt voor de aftrap van de optocht. Het gezellig samen zijn met wat vrienden, deelnemend of kijkend. De optocht geeft altijd een mooie sfeer.
Na de optocht de prijsuitreiking, in een nog drukker cafe dan de avond daarvoor. Het bier kletst weer lekker naar binnen en het wordt steeds gezelliger. Wanneer de prijzen verdeeld zijn, is het even tijd voor een rustmomentje. Een hapje, misschien zelfs koffie? Maar weer snel terug om precies een dezelfde avond te beleven als op de vrijdagavond. Lees terug om dit weer opnieuw te beleven.

De zondagochtend, wakker worden met een droge mond. De smaak van bier en een hoeveelheid van sigaretten nog achterin je keel hangend, strompel je uit bed. Even een lekkere douche, de carnavalsmuziek deunt nog door ergens in je hoofd. Een lekker ontbijtje en wat later sta je voor je de keuze. Alvast naar café? Of rust ik nog even uit? In café aangekomen zie je dat de voorbereidingen voor “Heel Kraaienist Zingt” druk bezig zijn. Er staan 20 man te kijken hoe er 1 het podium in elkaar zet, met de nodige aanwijzingen van “de beste stuurlui staan aan wal”. Onder het genot van weer een pilsje vliegt de tijd en stroomt het café weer vol voor nog een avond vol plezier en vertier. De vele optredens met een knipoog zorgen voor gelach en gezang. De avond vliegt voorbij en uiteindelijk eindig je de avond al wat beschonken en start je de barre tocht naar huis.

Wat ga ik deze gezellige tijd missen. Een tijd van plezier, acceptatie en nog gekker, iedereen is vriendelijk tegen elkaar. Geen geklaag op Facebook over hondenpoep maar he buur! Lang niet gezien! Pilsje?

Ik hoop dat we elkaar weer snel mogen zien in café, onder het genot van een biertje en een hoop gelach. Blijf allemaal gezond en tot snel!

Carnavalist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram