Geschiedenis

In het betoverende jaar van 1978 werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van ‘t Kraaienist. Voor het allereerst sinds mensenheugenis liet het gelach, de muziek en de sprankelende kleuren van het carnaval het hart van ‘t Kraaienist sneller kloppen. Onder de bezielende leiding van Prins Adrie Goetheer danste en zong iedereen door de straten, waarbij de eeuwenoude tradities opnieuw tot leven kwamen.

Maar zoals alles in het leven, brengt verandering nieuwe kansen. In het jaar 1984 verscheen er een nieuwe leider aan de horizon. Sjaak de Kooning, met zijn charisma en passie, nam de eerbiedwaardige scepter over en leidde ‘t Kraaienist door een nieuw tijdperk van feest en vrolijkheid.

Het lot bracht in 1989 een andere opmerkelijke figuur ten tonele. Prins Wim de Kok, met zijn onfeilbaar gevoel voor traditie en vernieuwing, werd gekozen om de troon te bestijgen. Zijn bewind, dat liefst 11 jaar duurde, werd gekenmerkt door onvergetelijke festiviteiten en hartverwarmende momenten.

Echter, na dit glorieuze decennium, was het tijd voor een nieuwe wind. Roel Raas, een man met een onwrikbare autoriteit, werd de nieuwe prins van dit bruisende rijk. Hoewel zijn stem na een paar dagen carnaval verdween, dwong hij respect af en de raad van elf luisterde aandachtig wanneer hij sprak.

In 2008 kwam er opnieuw een wisseling van de wacht. Ron Vermue, een flamboyante man met dynamische energie, zwaaide vol overgave met de scepter. Met zijn jarenlange ervaring in de carnavalsvereniging zorgde hij voor ongeëvenaarde feesten. Hij had de lachers snel op zijn hand en zorgde voor vele onvergetelijke momenten.


En dan, in het magische jaar 2017, rolde Prins Marcel het toneel op en hij heeft het sindsdien niet meer losgelaten! Een man die je kunt omschrijven als de perfecte mix tussen een organisatorisch genie en een charismatische talkshowhost. Met een blik op de toekomst en een knipoog naar het verleden, houdt hij het roer stevig vast, alsof het een confettikanon is dat elk moment kan afgaan. Onder zijn bruisende leiding komt ‘t Kraaienist elk carnavalsweekend tot leven, alsof het elke keer opnieuw zijn eigen verjaardagsfeestje is! En laten we eerlijk zijn, wie zou hem ooit willen vervangen?

Instagram